Kuidas grillida

Rebaseonu käsitöö grillvorstide õige grillimine tagab, et vorstid on maitsvad ja mahlased.

Vorstide ettevalmistamine:
Võta vorstid külmikust välja ca pool tundi enne grillimist. See aitab küpsetamisel saavutada ühtlasemat tulemust.

Grillimine:
Kui kasutad gaasi-, pellet- või elektrigrilli soojenda seade  temperatuurini 170-180°C. Kui grilid elaval tulel siis veendu, et süsi on ühtlaselt jaotunud - nii tagad stabiilse küpsetustemperatuuri.
Aseta vorstid grillile. Oluline on vorste regulaarselt keerata, et tagada nende ühtlane küpsemine. Elaval tulel grillides jälgi, et vorstid ei saaks liiga palju otsest leeki - vorstid võivad lõhki minna. Kasuta grillimise ajal toidutermomeetrit, et kontrollida vorstide sisetemperatuuri. Võta vorstid grillilt kui sisetemperatuur on 71°C, see tagab, et vorstid on turvaliselt küpsed.

Ahjus või õhugrillis küpsetamine:
Soojendage ahi või õhugrill 170-180°C-ni. 
Aseta vorstid küpsetusplaadile või õhugrilli korvi. Küpseta eelsoojendatud ahjus või õhugrillis 20 minutit, kuni vorstid on kuldpruunid ja küpsed. Hea oleks vahepeal vorste vähemalt üks kord keerata.

Puhkamine:
Pärast küpsetamist on oluline lasta vorstidel puhata. See aitab lihamahladel rahuneda ning jaotuda ja vorstid jäävad mahlakamad. Pane vorstid fooliumisse või aseta termospotti ning lase neil enne serveerimist puhata vähemalt 2 minutit.

Lisandid:
Sobib ideaalselt söömiseks Rebaseonu.ee kastmetega nagu tšillimoos või õunasinep. Kangema maitse armastajad söövad vorsti adžikaga.